Kreathea's uit alle windstreken


Door omstandigheden belandde ik op de KreaDoe, die claimt de grootste hobbybeurs van Nederland te zijn. Ik twijfel daar niet aan: dit is Kreatief met Kurk in het Kwadraat. Rij na rij na rij met kraampjes vol kralen, stofjes, strijkijzers, stempels, breimachines, lijmpistolen en maak-je-eigen-kerstkaart-starterspakketten.
Of je nu wilt scrappen, borduren, haken, breien, naaien, plakken, knopen, knippen, lijmen, solderen, drevelen of figuurzagen, Eva's hele hobby-universum staat opgebaard in Hal 7 en 8 van de Jaarbeurs in Utrecht.

KreaThea's uit het hele land stromen binnen: Vrouwen in praktische jassen met praktische schoenen, een dagje uit met vriendinnen, moeders, zussen. Ik zie veel boodschappentas op wieltjes om de aankopen mee te nemen. In 't voren kon je al intekenen en tegen geringe meerprijs bonnen voor twee kopjes koffie met taart en de KreaDoe verrassingstas aanschaffen.

De aanwezige mannen zijn meestal verkopers en doen hun ding in de stand. Er zijn fraaie exemplaren bij, met echte knevel of een paardenstaart. Dat ene procent bezoekers dat man is lijkt vooral te bestaan uit gepensioneerde of WAO-ende echtgenoten. Voor modelbouw of treintjes kun je op de KreaDoe duidelijk niet terecht, maar alleen thuis is ook maar alleen thuis. Geduldig voor zich uitstarend wachten zij tot hun echtgenoten zich losrukken van de stand met kralen of de workshop Kado's Inpakken.

Geen opmerkingen: