Benieuwd


Voor het Vakblad een foto gemaakt van een bijzonder aardige directeur, die de Nederlandse Letteren promoot in het buitenland. China bijvoorbeeld. Daar wordt Nederland op de Bejingse boekenbeurs Country of Honour in 2011. Dat word je niet zomaar, dus daar mogen we trots op zijn.
De promo-boekentas met allerlei covers van vertaalde boeken erop (van Mulisch tot Annie M.G. Schmidt tot Douwe Draaisma) is in een oplage van 10.000 onder de meer dan 1 miljard Chinezen uitgedeeld. Als warme broodjes gingen ze over de toonbank.

China wordt dus het thema van de foto. Wat is typisch Chinees? De tempel op de Zeedijk is te druk. Het Chinese restaurant heeft weer zo weinig met literatuur te maken. Een Chinees zuiltje? oppert de hoofdredacteur. Die zijn weer heel anders dan Dorische of Korinthische zuiltjes.

Het wordt uiteindelijk eenvoudige rode achterwand, waar de directeur voor staat in een houding die aan de Ninja refereert. Met de promotas, die lekker vloekt met het communistisch rood. Voor de Chinese touch voegen wij wat schrift toe. Via via opgeduikeld. Er zou moeten staan: Nederlands Letterenfonds. Maar misschien staat er wel: Chinees Restaurant The Happy Hooker.

1 opmerking:

Lucie zei

Ik vind 'm mooi! Heel! Ik hoop Wouter ook? Lucie