Interne verhuizing

Zo zag het er vanochtend nog uit
Montage met de hekken van Henk
Detail: 'Duimhengen' (zo heten ze echt) aan de wand.
Bijna klaar. Maar er mist nog iets:
Willy Drie!
Willy Drie in zijn nieuwe onderkomen.
Twee en een half jaar geleden werd Hayke geboren. Het kleine veulentje van toen is inmiddels een uit de kluiten gegroeid jong paard. De afgelopen twee jaar heeft ze in een kudde met andere Friese veulens over de Friese weiden gedarteld. Maar nu is deze paarden-socialisatiefase klaar: binnenkort komt Hayke weer thuis.

Dat zou een ongecompliceerd leuk idee zijn, als Willy Drie inmiddels niet in Haykes box woonde. Er moest dus iets gebeuren met de huisvesting van de grote huisdieren. Probleem? Niet voor doortastende dames!

Waar vanochtend nog de voervoorraad en het rek met borstels van de paarden stond, is nu een suite voor Willy Drie verrezen. Net zo ruim als zijn vorige plek, maar wel uit zicht van de paarden. Hij ziet er in deze ruimte ook opeens weer een stuk kleiner uit. Ik vraag me af of hij zich daar niet eenzaam zal gaan voelen. Hij is te klein om vriendjes met de paarden te zijn, maar het lijkt met toch gezelliger, met elkaar in één ruimte.

We hebben een levendige discussie over een mogelijk vriendje voor Willy Drie. Een os erbij zou het mooiste zijn, maar lastiger als de boerderij verkocht wordt. Een geit zou dan hanteerbaarder zijn. Zou Willy Drie misschien van konijnen houden? Of is regelmatig bezoek van katten en kippen voldoende?

Geen opmerkingen: