Willy Drie (7)


Overbuurman Rients (boer in ruste) vertelde dat hij één keer in het circus een act met een koe heeft gezien. Rients dacht toen 'die dompteur kan er echt wat van,' want runderen hebben niets met gehoorzamen en kalfjes zijn al helemaal nog niet bekend met het concept. Wat dat betreft is Willy Drie een rund in hart en nieren.

Ondertussen was het vanmiddag zulk mooi weer dat we vonden dat Willy Drie wel even naar buiten kon.  'Meelopen' is nog niet erg zijn ding, maar hij volgt je wel als je hij op je vingers mag sabbelen. Voor een kalverhalster is zijn kop nog te klein en om hem bij noodgevallen nog ergens aan vast te kunnen grijpen kreeg hij Quincy's rode hondenhalsband om. Voor de gelegenheid en de groeigrafieken is Inge met Willy Drie op de weegschaal gestapt: Willy's aandeel in het gewicht is 23 kg.

Toen was het tijd om met Feye kennis te maken. Feye's hoofd  weegt meer dan de hele Willy Drie, maar Feye heeft gelukkig een heel vriendelijke karakter. Kalf en paard besnuffelden elkaar belangstellend en Feye bleef de hele tijd dat Willy Drie op het gras ronddartelde geïnteresseerd kijken.

1 opmerking:

Lucie zei

O! Prachtig! Dank!