Aanstekelijke foto's popsterren in Amsterdam (s Historisch) Museum

In het Amsterdam Museum (v/h Amsterdams Historisch Museum) is een bijzonder leuke tentonstelling van Claude Vanheye, 'Famous Popstars in Amsterdam'.

Vanwege de nieuwe routing moet je in het museum eerst door psychedelisch knaloranje gang wandelen met spiegels aan beide zijden - niet prettig als je gevoelig bent voor migraine, een kater of een negatief zelfbeeld hebt. Maar als je eenmaal bij de tentoonstellingszaal bent aangeland, blijkt die trip de moeite meer dan waard.

Claude Vanheye's 'Studio Cloud' leverde decennia lang meestal prachtige beelden van Neder- en buitenlandse muziekhelden. Dat er ook wel eens een mindere tussen zit (de foto's van Frank Zappa bijvoorbeeld), mag de pret niet drukken. Hoe meer je de jaren 70/80/90 hebt meegemaakt, hoe leuker het is. Prachtige foto van Herman Brood en zijn Wild Romance. Mooie serie van Tom Waits in de Jordaan op Koninginnedag. Foto's van Chaka Khan waar het plezier vanaf spettert! Doe Maar, Boney M, Leonard Cohen, Kayak, Bowie...

En waarom valt mij nu pas op dat John en Yoko ontzettend braaf nachtgoed aanhadden? Degelijk katoen en alle knoopjes dicht. Het nachthemd van Yoko Ono zou de moeder-overste uit een Augustinessen-klooster niet hebben misstaan.

Een aanrader.

Geen opmerkingen: