Hij steekt zijn neus ook overal in

Willy Drie is buitengewoon nieuwsgierig naar hem onbekende dingen. Een vreemde auto die op het erf geparkeerd staat. Een fiets op een andere plaats. Het wordt besnuffeld en - vooral als het glad is - besabbeld.
Hier onderzoekt hij of de grasmaaimachine misschien een leuk nieuw speelmaatje is. Wanneer je tegen de grasopvangzak beukt, dan geeft die mee en valt dan terug. Dat lijkt aardig op een partijtje sparrend head-bangen. Leuk!

Een minder prettige kant van zijn drang om de wereld te verkennen, is dat hij ook van alles eet.  In de tuin mag hij graag in de heggetjes en bloembakken en borders duiken en van verschillende planten groen en bloemen afhappen. Dat is niet alleen slecht voor de vegetatie hier, het kan ook schadelijk zijn voor het kalf. Vandaag had hij bloed in zijn urine. Uit een snel opgetrommeld urinestripje bleek dat er geen eiwitten bij zitten (dat zou op een ontsteking duiden). Het is zeer wel mogelijk dat hij een giftige plant heeft gegeten die afbraak van rode bloedcellen tot gevolg heeft.

Zijn lijfarts stelde vast dat Willy Drie het niet benauwd heeft en van verhoogde hartslag is geen sprake -  wel wat verhoging. Ik heb hem extra warm water gegeven (voor de doorspoeling). Bij de laatste controle van de dag lag hij lekker in het stro te herkauwen. Hopelijk is het morgen een stuk beter.

We zullen hem dus beter bij foute planten moeten weghouden. Tenslotte heeft hij geen moeder die hem kan leren wat hij wel en niet moet eten. Alleen maar een baasje dat in hem eindelijk een surragaat barbie heeft gevonden; Willy Drie is vast met afstand het meest geborstelde kalf van Friesland. Maar dat helpt helaas niet tegen giftige planten.

Geen opmerkingen: