Koffietafel

Ter voorbereiding van een Specifieke Foto, waarop een Bepaalde Hond, een Bepaalde Fries, een Bepaalde Folder én een Relevante Omgeving moeten voorkomen, bezocht ik een mij onbekend maar ontzettend hartelijk vriendenpaar in Nellestein (bij de Gaasperplas in Amsterdam Zuidoost), die zowel de Bepaalde Hond als de Relevante Omgeving om niet beschikbaar stelden.
Voordat Raoul (uit het evenementen- en discotheekwezen) mij mooie plekjes in de omgeving liet zien, dronken wij eerst een kopje koffie in de tuin achter hun huis.
Een mooie gelegenheid voor Jan (gepensioneerd na een rijk en werkzaam leven in het boekenvak) om mij foto's te laten zien van etalages van boekhandels die hij had ingericht. Hij had ook nog een nummer van de voorloper van Boekblad uit 1974, met verrassend veel bekende een namen foto van de oude heer Gottmer, een advertentie van boekhandel Broese, een nieuwe biografie van Uri Geller. Het inspireerde tot dit stilleven. Morgen om 7 uur gaan we aan de slag met de Specifieke Foto waar het allemaal om begonnen is. Gewapend met een camera, maar ook roompaté voor Maxime (om haar te verleiden een boekje in het bekje te nemen), koffie (voor de Fries die al om half zes van huis moet om op tijd in Amsterdam te zijn), een fles Johnnie Walker Black Label en een Boekblad uit 2009 (voor Raoul en Jan, bij wijze van dank je wel).

Geen opmerkingen: