Losse Foto Nummer 582


En in de rubriek Losse Foto's hebben we hier nummer 582: genomen op de sportvelden bij de KSA (Koninklijke Scholengemeenschap Apeldoorn) in 1972 of 1973.
Volgens mijn broer betrof het hier een (school)voetbalwedstrijd, ik betwijfel dat - had men ons in dat geval op het doel laten klimmen?
Aan een van de spandoeken is te zien dat iemand 'Bullie' geen warm hart toedroeg. 'Bullie' was de bijnaam voor de docent natuurkunde, Bulthuis. Kenmerkend aan Bullie was dat bijna alle natuurkundige proeven die hij zelf uitvoerde, mislukten (tot onze vreugde, maar de amanuensis dreef hij daarmee tot wanhoop), en bovendien liet hij zijn haar bij een oor zo lang mogelijk groeien om daarmee de kale plek boven op zijn hoofd te verbergen - hij veegde de slierten eroverheen en terug. Dat werkte alleen als het windstil was.
Leerkrachten tegen leerlingen, dus. En wij, supporters, zijn op het doel geklommen. 'Wij' is in dit geval, van rechts naar links, Ineke 'Pukkie' Plant, ikzelf en een meisje dat ik niet herken. Op zich is dat raar, want zoveel meisjes klommen niet op doelpalen. Misschien was ze van een concurrerende school? Want ik doe geen enkele moeite om een beetje op te schuiven.

1 opmerking:

Bart: zei

De overige beelden laten er geen enkele twijfel over bestaan dat het een voetbalwedstrijd was - dit zal voor, na de wedstrijd of in de pauze zijn geweest.