Willy Drie



De wereld wordt groter voor Willy Drie. Het is prachtig weer, hij gedijt goed en hij mag regelmatig naar buiten. Hij rent mij eruit met sprintjes trekken en daarom mag hij alleen daar loslopen waar hij zich niet kan bezeren en waar hij niet per ongeluk in het water terecht kan komen. Een goede plek is het kleine weitje als de paarden er niet instaan. Helaas staan de paarden daar vaak wél en ze hebben er het gras kort gegraasd. Het is te kort voor een kalfje. Kalfjes leren gras eten van het sabbelen aan lange grasstengels. Voor lang gras moeten we andere randjes zoeken.


De afgelopen acht dagen is Willie Drie vijf kg aangekomen. Hij weegt nu 36 kg. Hij is groter geworden, en breder. Hij is ook een stuk sterker - zijn eerste musketonhaak heeft hij al stukgetrokken. Hij heeft nu een steviger halsband om. Vanmiddag lag hij aan een longeertouw in de voortuin naar de bootjes te kijken. Hij had veel sjans.

Deze week zag ik voor het eerst  (en begon ik van opwinding op en neer te springen) dat Willy Drie zijn tong meer gebruikt. Bij het drinken uit de speen doet hij dat natuurlijk al: zijn tong vormt een gootje waar de speen mooi inpast. Maar nu begint hij zijn tong uit zijn bekje te steken als hij aan bladeren en grasstengels sabbelt. Als hij straks echt gras eet dan zal hij met zijn ruwe tong een bosje gras vastgrijpen en afrukken. Hij kan het nog niet, maar hij probeert het een beetje, zonder dat hij door heeft hoe dat nou eigenlijk moet. Af en toe eet hij - nog een beetje per ongeluk - al een beetje koeienmuesli en een sprietje hooi. En:  vanmiddag zag ik hem herkauwen!

Van alle andere dieren zijn Feye en Roeschka Willy Drie goedgunstig gezind. Melvin vindt hem nog steeds maar niks, Quincy is een beetje bang voor hem. Chuck vindt Willy Drie's bokkesprongen heel erg eng en Chicky (dapperder uitgevallen) een beetje eng. Willy Drie bekijkt ze allemaal met grote nieuwsgierigheid.

Geen opmerkingen: