Chucky kampioen!


Het was een lange dag, met een hoogte- en een dieptepunt. Dieptepunt: eendje Tjebbe is dood. Vanochtend wankelde hij alleen nog maar in cirkels (vooral linksom), net of hij een beetje beschonken was, ik vreesde neurologische schade. Vanmiddag, terwijl een getergde Chucky triomfen vierde in Oss, overleed hij.

Het goede nieuws is dat Chucky een heuse bokaal heeft gewonnen. Hij werd vanmiddag uitgeroepen tot de mooiste castraatkater van de Burmezenmiddag 2011.
("De beste straatkater? Chucky is toch geen zwerfkat?"
"Nee, een jeweetwel, ca-straat kater. Dat is ook een kat-egorie voor bekroning. Kijk maar in de kat-alogus." )

Chick kreeg niet het predikaat 'excellent' maar 'uitmuntend', want de bovenkant van haar schedeltje is iets te plat, haar neus heeft een dopje (net als Pipo?) en haar snoetje iets te donker. Dat ze dan toch nog als 'uitmuntend 1' gekwalificeerd wordt is voor gewone stervelingen moeilijk navolgbaar, maar stemt tot dankbaarheid jegens de keurmeesters. Althans bij mij - de Chick had zich al vrij vroeg in de middag ontstemd terugetrokken in haar bench en blies na een uur of twee zelfs tegen haar broer. En dat doet ze alleen als ze echt diep de smoor in heeft.

Chucky hield de goede zin wat langer vol, maar uiteindelijk was het evenement meer dan wat hij nog kon verdragen. Grommend en blazend en jankend hing hij in mijn armen toen wij certificaat en beker in ontvangst mochten nemen. Zodra ik de officiele foto in hamden heb zal ik m uploaden.

Aardig was verder dat er veel volle en halfvolle broers en zusters van C en C aanwezig waren (sommigen leken wel klonen. Even niet opletten en je gaat met de verkeerde kat naar huis.)
Ander saillant detail: Chick en Chucky's moeder - Mirre versloeg zowel Chick als Chucky als beste castraat kat (m/v). Van je eigen
Moeder verliezen, dat is toch bijzonder eervol.

1 opmerking:

lucie zei

Gefeliciteerd! Het kon ook nauwelijks anders!