1e 2 eitjes van kip Henny



Vijf maanden en 19 dagen geleden is ze geboren en nu is ze aan de leg: ziehier kip Henny's eerstelingen. Ze zijn klein van stuk - maar dat is Henny ook - en zeer smakelijk. Net als Henny denk ik, maar die is niet voor de pan.

Een smartelijke gebeurtenis heb ik in dit blog tot dusverre onvermeld gelaten: Henny's stiefmoeder Lenie, die als de kloek die zij was over haar kindje waakte, is enkele maanden geleden spoorloos verdwenen zonder een veertje achter te laten. Meegenomen door een vreemde kat of een roofvogel?

Henny stond er eind mei opeens alleen voor, want de andere twee kippen en de haan (ik heb ze Puntje, Bolletje en Foppe gedoopt) accepteerden Henny eerst niet. Ze werd gepikt en weggejaagd. Haar sociale contacten haalde zij bij de kippenren uit een passerende duif of een bezoekend eendenstel.

Nu gaat het contact met de andere kippen iets beter: Henny mag in hun buurt komen en en ze slapen nu allemaal 's nachts in de paardenstal. Dat is niet alleen gezellig voor Henny, het is ook een stuk veiliger, gezien het lot van Lenie.

En Henny is nu dus aan de leg. Hier de eerste foto van Henny die toen nog Henry heette omdat ik niet durfde aan te nemen dat het een vrouwtje was. Want dan was het mot met Foppe geworden, en misschien zou een Henry dan wel als halve haan eindigen. In de pan of aan het spit.

Geen opmerkingen: