Mussen op het strand




Zo denk je jaren niet aan ze en dan vliegen de mussen bij herhaling je blikveld binnen. Dit zijn Zandvoortse strandmussen die zich perfect hebben aangepast aan de leefwijze van de loungende & chillende homo sapiens Germaniënsa et Hollandiënsa.

De mussen kwamen heel dicht bij de lunchende gasten van het Boekblad aan Zee-evenement waar ik foto's maakte. Op een gegeven moment pakte ik in een opwelling een pijnboompitje van het bord van een Groningse boekhandelaarster en legde die op haar scheen. Dat vond ze gelukkig goed - Groningers raken geloof ik niet zo snel ontstemd. En het werkte: een paar dappere musjes gristen de pijnboompitjes - want het bleef natuurlijk niet bij één pijnboompitje - van haar jeans.

Daarna probeerde ik met wat andere gasten op een picknicktafel om de musjes op het logo van Boekblad te krijgen. Daarbij werden wij een beetje ondermijnd door een gepensioneerde tandarts die zo enthousiast overal kruimels brood begon te strooien dat de mussen helemaal niet meer op tafel hoefden te komen. Maar een paar musjes deden dat uiteindelijk gelukkig toch.

Geen opmerkingen: