Met lagere tafel en hoger glas spettert het minder.

Dit prachtige object is ontworpen door Alessi ontwerper Philippe Starck en hij werkt echt. Hoewel, echt - daar valt nog wel iets meer over te zeggen. Op het aanrecht staat-ie eigenlijk te hoog om mee te werken en ook als je 'm op een lager tafeltje zet (zoals hier op de foto) spettert het nog steeds wel een beetje. Omdat de pers vrij hoog is, kun je moeilijker kracht zetten. Dat is niet erg praktisch bij een handpers waarbij je druk moet uitoefenen om het sap uit de vrucht te persen. Voor sinaasappels is de perskop ook een beetje klein, want kleiner van omtrek dan de meeste sinaasappels. Dat knoeit extra. Als je met deze pers een karaf sap moet vullen, zal het snel afgelopen zijn met jus d'orange bij het zondagochtendontbijt.

Echter, hij is perfect voor citroenen! En aangezien ik met dit warme weer graag water met een klein scheutje citroensap drink, staat de pers nu op het aanrecht met de halve citroen er op. Even draaien en het sap druppels vanzelf in het hoge glas eronder. Proost!
.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten