In de Kippenvleugel: King Kong

King Kong is sinds twee dagen de enige haan op Zeldenrust. Zijn concurrentie is afgelopen weekend in de vriezer verdwenen omdat het té onrustig werd in de tuin. Maar hij is jong en hij heeft nog niet zoveel gezag, ontdekte I. toen zij 's ochtends de kippenvleugel binnenstapte: Bloed! En niet zomaar bloed. Het is het bloed van King Kong.

Tineke - ook een beetje bleek - zoekt het gezelschap van haar enig overgebleven broer. In de pikorde staat zij onderaan en de parelhoenders die óók in de kippenvleugel slapen, zijn in haar ogen helemaal engerds. Tineke heeft gelijk: parelhoenders zijn felle donders.

King Kong zoekt een groot deel van de dag dekking in het fazantenhok dat altijd open staat. Tineke wijkt niet van zijn zijde. En wij gaan op zoek naar de dader. Schermutselingen, allá. Maar bloed mag er alleen vloeien als wij daartoe besluiten.

Eerst valt de verdenking op Eucalypta. Zij zat in het achterste deel van de kippenvleugel, waar King Kong en Tineke slapen. Voor de duur van het onderzoek zit zij daar in voorlopige hechtenis.

Maar Goliath is eigenlijk een waarschijnlijker verdachte. Hij is het enige parelhoendermannetje hier en hij kan venijnig uit de hoek komen. Hij ziet er echter ongeschonden en  - voor zijn doen - onschuldig uit.


Bianca is de enige met bloedsporen op haar veren. Is zij de agressor? Ze is hysterisch, onverdraagzaam en ontzettend dom, maar dat zijn alle parelhoenders. Maar zou Bianca op onze jonge nieuwe haan inbeuken? Dat hadden we niet achter haar gezocht. Doorslaggevend bewijs ontbreekt. Daarom blijft iedereen voorlopig in leven.

Vanaf deze kant kun je zien dat een van de pieken van King Kongs hanenkam  is afgescheurd. Vandaar al dat bloed. Als ze overdag rondlopen, zien we geen echte agressie tussen de parelhoenders en de haan.  Maar de komende tijd gaat de tussendeur van de Kippenvleugel 's avonds dicht: King Kong en Tineke in de achterste ruimte en de parelhoenders met de andere kippen in de voorste. Dan kan King Kong wat bijkomen.

4 opmerkingen:

  1. Wat een gruwelijk verhaal maar wat een prachtige foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat Tineke zo aanwezig is. Doet er niet toe, positief / negatief. Een spannend verhaal. Heb er zeer van genoten.
    Hoop op een happy end.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen